sobota, 20 listopada 2021

 Podczas kolejnych zajęć rozwijaliśmy nasze umiejętności bytowania w terenie:

- testowaliśmy różne gatunki drewna, by uzyskać optymalną temperaturę gotowania i pieczenia potraw,
- wykorzystaliśmy wykuty ruszcik oraz różnego rodzaju zawieszki i haki, by nasz obóz przypominał stanowisko prawdziwego trapera,
- przygotowywaliśmy ciasto na podpłomyki, żmijki i traperskie hot-dogi, które udały się idealnie i świetnie smakowały,
- odnajdowaliśmy w terenie dzikie rośliny jadalne (topinambur, wiesiołek dwuletni, kłącza pałki wodnej, które zarówno pieczone w żarze, jak też gotowane, urozmaicały nasz terenowy posiłek,
- herbatka z igieł sosny czy świerku też nie była nam obca.
Równolegle budujemy szałas przygotowany do zimowego bytowania, gromadzimy drewno na opał, ćwiczymy się w strzelaniu.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz